Maandag Lunchdag IX

LeidsLekkers 29 januari 2014

Waar hebben we geluncht?: De Engelenbak Wat waren we kwijt: € 27,30 Wat dronken we: Koffie & Cola light Wat aten we: Salade met gefrituurde geitenkaas, pompoen, gekarameliseerde walnoten en luchtige honing en ZalmClub met huis-gerookte zalm, dillemayonaise, komkommer-tapenade en Amsterdams zuur.

Vandaag zijn we bij De Engelenbak, gevestigd aan de Lange Mare 38. Sinds kort overgenomen door twee jonge ondernemers, beide in de twintig jaar, die de brasserie over hebben genomen en een nieuw leven in hebben geblazen. Bekend van de brasserie zijn de zitplekken aan de linkerkant in combinatie met de lange bank aan de muurkant. De bar is verplaatst naar de voorkant en de keuken is nog steeds gevestigd aan de achterzijde van het gebouw.

De bekende club sandwiches

De kaart is zeer uitgebreid. Van de welbekende Club Sandwiches (kip, zalm of vega) tot aan ruime keuze in salades. De brasserie is open voor lunch en  diner. Vandaag vallen onze smaakpupillen op de salade met gefrituurde geitenkaas, pompoen, gekarameliseerde walnoten en luchtige honing en de ZalmClub met huis-gerookte zalm, dillemayonaise, komkommer-tapenade en Amsterdams zuur. We weten van de (jonge) kok dat hij graag alles zelf bereidt en er met regelmaat een verrassend tintje aan geeft. Dit is bij de salade niet gelogen. De salade wordt met een luchtige honing geserveerd. De honing is een soort van schuim geworden en daardoor heel verrassend van smaak. Een heerlijke toevoeging bij de gefrituurde geitenkaasjes. De ZalmClub is gewoon goed, maar als we eerlijk zijn kan de Club Sandwich wel iets extra’s gebruiken.

Heerlijke lichte tent

Door middel van de ramen aan de voorzijde en aan de achterzijde is de brasserie voorzien van voldoende gezond daglicht. Met frisse jongens aan het roer en een enthousiaste bediening was het genot om hier de Maandag Lunchdag te houden. 

Top